Carrus Navalis 16/3 2024 kl 11.00 i Ålborg

Traditionen tro deltager Dunkelfolket endnu en gang i Carrus Navalis i Ålborg.

Carrus Navalis er en årligt tilbagevendende begivenhed omkring forårsjævndøgn. Optoget er inspireret af gamle hedenske skikke og fungerer som en hyldest til bl.a. forår og frugtbarhed og markerer samtidig starten på karnevalssæsonen. I paraden kan du blandt andet møde en flagbærer med karnevalets banner efterfulgt af Dunkelfolket fra Fosdalen og klokkemænd med riskoste, der jager imaginære ånder, mørket og vinteren væk. Sambaskolen kalder foråret frem med trommer og sambadans, og en båd bliver trukket af en flok matroser, mens ukvemsordene flyver fra kaptajnen og hans folk, der fortæller sandheden om landkrabber og bolværksmatroser. Optoget begynder ved Huset i Hasserisgade kl. 11 og bevæger sig herfra gennem Bispensgade til Gabels Torv og videre ad Algade og tilbage mod Huset i Hasserisgade igen,