Muldvarpens mystiske eventyr

Muldvarpens mystiske eventyr

Dunkelfolket fylder 35 i år, og i den anledning har de sammen med Marius Ungureanu og Monique Popescu, arbejdet på at sammensætte og præsentere historien om ”Muldvarpens mystiske eventyr”.

Forestillingen består af 2 dele: ”Adagio” og ”Mycelium”. “Adagio” handler om at blive født som muldvarp, når ens søskende er kyllinger.

Muldvarpen bliver straks lukket ude som den grimme ælling og her starter den absurde, triste, nogle gange sjove, men altid uforudsigelige rejse, med en god del overraskelser og misforståelser, der i sidste ende fører til en glædelig opdagelse.

I forestillingen optræder også en særlig munk, som “vidnet”, der ser og hører alt, og med sin sang appellerer til forståelse og eftertænksomhed.

Har du nogensinde tænkt på, at når du er ude i det grønne, så går du på naturens eget World Wide Web?

Vi taler om et af naturens største mirakler: myceliet, som muldvarpen var i stand til at opdage og dele med sine søskende.

PAUSE (ca. 5-10 min)

I forestillingens anden del (”Mycelium”), opleves hvor hurtige vi er til at fordrive os selv fra ethvert nyfundet paradis.

Hvad sker der, når vi efter en dybe og overvældende følelse af lyksalighed og forbundethed bliver kæphøje og skødesløse?

Så snart vi sætter vores eget ego og stolthed over andre, dannes der en rift i netværket, og skiller os yderligere fra hinanden. Vi mister jordforbindelsen og fornemmelsen for vores eget indre. Vi forsøger at udfordre skæbnen og vores medmennesker, forsøger at få dem til at danse på vores egne præmisser. De, der forbliver tro mod deres sag, bliver let udsatte for fortvivlelse og forvirring.

Men hvor føles det skrøbeligt og værdifuldt, når det atter lykkes os at lytte til hinanden og pleje alt det, der forbinder os, frem for det, der adskiller os.

PRAKTISK INFO
Pris: 10.000, – kr. plus kørselstilskud på ca. 1.000, – kr
Forestillingens varighed: ca. 60 min
Scenestørrelse: min. 8m bred x 5m dyb
Frihøjde: min. 3 m
Strøm: flere stik alm. 230V (i lokalet eller umiddelbar nærhed)
Opstillingstid : 90 min.
Nedtagningstid : 60 min.

Medvirkende:
Bratsch / stemme: Marius Ungureanu
Klaver: Monique Popescu
Harmonika: Karin Skovmand

Deltagere fra Dunkelfolket: Birgitte Kloster, Gudrun Breidahl, Hanna Christensen, Helle Leere, Ina Broch, Kirsten Nielsen, Lisbeth Helboe, Michael Holst, Sanne Brocks, Svend Erik Nielsen og Tove Lis Nielsen.

Musik af: Benny Andersen, J.S. Bach, Cornelius Gurlitt, Gyorgy Ligeti, Modest Mussorgsky, Valentin Silvestrov, Marius Ungureanu, og rumænske og danske folkemusik.

Masker: Kirsten Gitz-Johansen

Idé og konceptudvikling:
Marius Ungureanu og Monique Popescu

Instruktør & scenograf: Monique Popescu